Search
Icon
Icon

Lun-Vin

09.00 - 18.00

Icon

Consultație

078 55 44 77

Icon Catalog Anvelope Icon Cautare
0
Favorite
0
Coş

Articole în coș 0

Close
Produs adăugat

Eticheta UE pentru anvelope

eprel

Eticheta energetică

UE a introdus etichete energetice (eficiență) pentru foarte multe produse. În timp ce eticheta anvelopei acoperă criterii de performanță pe lângă eficiența energetică și a consumului de combustibil, aceasta se încadrează totuși în categoria eficienței energetice. Prin retitrarea acestei etichete, Comisia intenționează să protejeze un aspect comun pentru toate produsele etichetate cu energie.

eprel

eprel


cod QR
Qr code eprel
Codul QR de pe etichetă conține un link direct către produsul din baza de date EPREL. Aici puteți prelua eticheta și fișa cu informații despre produs pentru fiecare dintre anvelopele înregistrate. EPREL (European Product Registry Labelling) este o bază de date europeană pentru produsele etichetate energetic.

Identificatorul tipului de anvelopă este numărul de articol intern al producătorului. Cu alte cuvinte, toate anvelopele de acest tip au aceeași construcție și oferă aceleași performanțe.


Eticheta anvelopelor atribuie clasele de anvelope:

  • C1 pentru vehicule de pasageri cum ar fi mașini, case mobile, autobuze
  • C2 pentru vehicule utilitare precum furgonete, camioane, remorci cu o categorie de viteză ≥ N
  • C3 pentru vehiculele utilitare cu o categorie de viteză ≤ M

                         eprel Eticheta anvelopelor atribuie clasele de anvelope

Clasa de eficienta a combustibilului

eprel Clasa de eficienta a combustibilului
Mai puțin zgomot de rulare economisește combustibil și reduce CO2. Această proprietate este atribuită claselor de la A la E.

Clasa de aderență pe umed
eprel Clasa de aderență pe umed
Aderența pe teren umed este atribuită claselor de la A la E. Aderența pe teren umed este esențială pentru conducerea în siguranță. De exemplu, diferența dintre distanțele de frânare din clasa A și clasa E este de 18 m.

eprel Clasa de aderență pe umed

Clasa de zgomot de rulare
eprel Clasa de zgomot de rulare
Eticheta prezintă volumul în dB și clasa A (mai silențioasă), B sau C (mai tare). Zgomotul emis de anvelope afectează nivelul total de zgomot emis de vehicul.

Clasa de zgomot de rulare

Prindere de zăpadă
eprel Prindere de zăpadă
Simbolul fulgului de zăpadă confirmă faptul că anvelopa testată pentru zăpadă se menține în limitele 3PMSF (omologare de tip).


Prindere cu gheață

eprel  Prindere cu gheață
Simbolul de gheață confirmă faptul că frânarea anvelopei testate pe gheață se menține în limita ISO stabilită pentru o anvelopă de referință standard.REGULAMENTUL (UE) 2020/740 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI privind etichetarea anvelopelor în ceea ce privește eficiența consumului de combustibil și alți parametri, de modificare a Regulamentului (UE) 2017/1369 și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1222/2009

#eticheta #marcarea #indici

Go up
Link copiat